Hejtman Košta se zúčastnil otevření AC BALUO

26. 11. 2016    |    Délka čtení: 5 min

Hejtman Košta se zúčastnil otevření unikátního centra Univerzity Palackého zaměřeného na zdravý životní styl. 

Olomouc má nakročeno k tomu, stát se národním centrem výzkumu v oblasti pohybové aktivity a zdravého životního stylu. Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého otevřela v neředínském univerzitním areálu Aplikační centrum BALUO, jedinečný vědecko-technický park zaměřený na podporu pohybové aktivity a zdravého životního stylu a prevenci civilizačních onemocnění.

„Ke sportovcům mám velmi blízko - to je o mě všeobecně známo. Ve spojistosti s nimi jsem se vždy zabýval prevencí a zdravým životním stylem. Péče o tyto dvě oblasti je i cílem nového Aplikačního centra BALUO. Přeji mu, aby naplnilo smysl svého poslání a sloužilo sportovcům, Univerzitě Palackého i veřejnosti," řekl Oto Košta, hejtman Olomouckého kraje.

Na první pohled se centrum může jevit jako sice moderní, ale jinak obyčejný komplex tělocvičen a bazénů, zdání však klame. Srdcem komplexu je diagnostické studio tělesné kultury s nejmodernějšími přístroji pro zjištění tělesných dispozic klienta, bazény vybavené záznamovým zařízením umožňují analýzu pohybu plavce, podobně pak geolokační systém v jedné z testovacích hal. K dispozici je také fitness centrum s „chytrými“ přístroji, které se automaticky nastavují podle údajů o klientovi, nebo třeba na Moravě jediná indoorová lyžařská sjezdovka s měnitelným sklonem a rychlostí.

Více podrobností zde