BALUO ožije Nocí vědců, nabídne porci vědy i pohybu

3. 10. 2017    |    Délka čtení: 4 min

BALUO ožije Nocí vědců, nabídne porci vědy i pohybu

 

V Aplikačním centru BALUO olomoucké fakulty tělesné kultury se v pátek 6. října nepůjde spát před půlnocí. Stejně jako vloni totiž od 18 hodin ožije v rámci oblíbené popularizační akce Noc vědců programem bohatým na zajímavosti z oblasti pohybu a jeho výzkumu, ale především na pohyb samotný. Vždyť tématem letošní Noci je mobilita.

Návštěvníci by si s sebou určitě měli vzít sálovou sportovní obuv, neboť budou mít možnost zdarma si vyzkoušet celou řadu aktivit, například si zacvičit na moderních smart posilovacích strojích firmy HUR, zdolat lezeckou stěnu se třemi desítkami cest nebo si vyzkoušet sportovní hry na vozíku pro sportovce s postižením. Boty dolů naopak půjdou u krátké stezky pro bosou chůzi.

Koho zajímá spíše vědečtější stránka programu, může si nechat analyzovat složení svého těla či změřit výbušnou sílu nohou nebo se dozvědět o některých zajímavých technikách ve fyzioterapii.

Nebude chybět ani prezentace webu Radost z pohybu a jeho aktivit a online systému Indares.com, v němž si uživatelé mohou vést svůj sportovní deník a třeba srovnávat svoji pohybovou aktivitu s doporučeními Světové zdravotnické organizace. Představí se také cyklistické projekty Ride2sCOOL a UP Bike.

Kromě bohatého programu připravilo Aplikační centrum BALUO také speciální akci na registrační poplatek. Pouze během Noci vědců bude možné si zaplatit registraci na rok za 999 korun, přičemž polovina částky bude novým klientům připsána na jejich kartu jako kredit pro využívání služeb centra.

Dveře Aplikačního centra BALUO v rámci Noci vědců budou otevřené od 18 do 24 hodin. Podrobný program je k dispozici zde